Cape haas video’s, foto’s en Feiten – Lepus capensis

Cape haas video's, foto's en feiten - Lepus capensis organismen, dieren groeperen dieCape haas (Lepus capensis)

Een wijdverspreide en overvloedige Soorten (1). de Kaapse haas is a typisch haas in uiterlijk, met lange, slanke ledematen, grote achterpoten, Een korte staart, Grote Ogen en grote oren (5) (6) (7). De vacht is zacht en recht (4) (5). en de voeten Zijn goed behaard (6). In het algemeen is Het Lichaam kleur varieert van Bleek buff, tot grijs-bruin, rijk, Bijna rood-bruin, met witte buik en Een zwarte en witte staart (4) (5). De deken van de oren Hebben witte Buitenrand en zwarte tips, en Kan Worden ‘geflitst’ als de haas Wordt Voortgezet, MOGELIJK OM roofdieren te verwarren (9). Hazen uiten Een luide, Hoge toon schreeuw wanneer Gevangen van gewond, en Kan Produceren Ook een waarschuwing Geluid deur Samen te slijpen van de tanden, evenals Communiceren deur middelste van trommelen of stampen van de voeten, en de deur Middel van Gesprekken, including sterven gegeven aan de jonge (3) (6) (7).

Het vrouwtje Cape haas gewoonlijk IETS Groter dan de mannelijke (4) (6). De Soort toont aanzienlijke variatie in Grootte en Het uiterlijk dan are groot Bereik, en Vele ondersoorten Worden Erkend. Echter, de taxonomie van de Kaap haas is enigszins onduidelijk en Wordt herzien (1) (5) (6) (8).

OOK bekend als Arabische hazen, bruine hazen, woestijn haas. Franse Lievre Du Cap. Spaanse Liebre del Cabo. Grootte Hoofd-lichaamslengte: 40 – 68 cm (2) Staart Lengte: 7-15 cm (3) (4) Gewicht 1-3,5 kg (5)

Verwante Soorten

Mountain hare
(Lepus timidus)

sneeuwschoen hazen
(Lepus americanus)

Mexicaanse Haas
(Lepus flavigularis)

Cape haas biologie

De Cape haas is goed Aangepast aan het leven in Dorre woestijn en omgevingen, ontmoette Een lage stofwisseling, geconcentreerde urine, en de Mogelijkheid OM meer zout water te drinken dan andere Hazen (10) (OM water te Minimaliseren). Het Kan available in staat Zijn OM Warmte af deur de grote oren (5) (8). ‘S nachts Actief, this Soort voedt Zich Voornamelijk met grassen en andere kruidachtige (niet-houtige) planten, Maar Het is waarschijnlijk te blaffen, Knoppen, Scheuten en Ander Plantaardig Materiaal als de favoriete voedsel Niet available te Nemen (3) (5) (6) (7). Net als andere Hazen, maximaliseert de voedingsstoffen opgedaan en Utrecht met het voedsel deur Opnieuw innemen van de ontlasting, zodat voedsel passeert Het spijsverteringskanaal Tweemaal (3) (6) (7). De Uitgebreide blindedarm Bevat also cellulose verteren Bacteriën, sterven Helpen afbreken Plantaardig Materiaal (7).

Hoewel Het meestal eenzame, Kan de Cape haas Te Zien in Kleine groepen in Het broedseizoen, wanneer de mannetjes Kunnen Vechten van ‘box’ ontmoet Elkaar van ontmoette ontvankelijke vrouwtjes (3) (5) (6) (7). De Cape haas is a Snelle kweker, in staat OM Het Hele jaar deur te reproduceren in sommige Gebieden, en SOMS Produceren tot acht nesten per jaar (1) (4) (5) (8). Het vrouwtje Advocate geboorte aan rond 03:59 jong, na Een korte draagtijd van ongeveer 42 dagen, en Kan Onmiddellijk na de bevalling Opnieuw zwanger geworden (4) (5) (7) (8). De jonge, beter bekend als leverets, are geboren Volledig bont- en met de Ogen geopend. De leverets Kunnen Kort na de geboorte te Bewegen, Maar koppelingen verborgen in plantengroei en Alleen bezocht deur Het vrouwtje gedurende korte Tijd Elke dag te zogen (3) (5) (6) (7) (8). Spenen gebeurt meestal met Een maand, en de jonge Kunnen Seksuele rijpheid bereiken op acht maanden (3). Levensduur in ’t Wild Kan Worden ongeveer Vijf jaar, hoewel slechts Een minderheid are waarschijnlijk Het Eerste jaar (7) te Overleven.

Cape haas range

De Cape haas Heeft Een zeer brede distributie, Wordt Gevonden in de Meeste Niet-beboste Gebieden van Afrika, deur Middel Van het Arabische schiereiland en Het Midden-Oosten, en in de hiel Centraal-Azië (1) (5) (6) (7 ) (8). Het is also te Vinden op de eilanden Sardinië en Cyprus (1). Populaties in China, Mongolië en Rusland Zijn nu gedacht aan Aparte Soort Zijn (1).

Soorten met Een Vergelijkbare reeks

Common scarlet-darter
(Crocothemis erythraea)

Geclassificeerd als (LC) op de IUCN Rode Lijst (1).

Cape haas bedreigingen

De Cape haas Blijft Een overvloedig en wijdverspreide Soort, en Wordt Niet geacht Worden met uitsterven bedreigd (1). Hoewel Het Een wildsoorten op many Gebieden, gejaagd for sport, vlees en bont, en als Een plaag (5) (6). de Kaap haas is waarschijnlijk te Hebben geprofiteerd van Een stijging van de Geschikte leefomgeving als Gevolg van de houtkap en begrazing deur de Binnenlandse vee (5). Echter, dalingen geconstateerd in sommige Gebieden (1). MOGELIJK als Gevolg van verstedelijking, verhoogde de jacht, de concurrentie met vee, en Een trend naar Intensieve landbouw en Het toegenomen gebruik van Pesticiden (1) (5) (8). Bovendien, hoewel ZIJ voorstander is Vaak zwaar begraasde Gebieden, overbegrazing, en Eventueel overextraction Van het grondwater, Kan Ook een Negatieve Invloed Hebben op this Soort (8). Bijvoorbeeld, in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, de Kaapse haas wordt Gevonden onthaalmoeder overvloedig in Gebieden ontmoet Zware grazen druk (11) te Zijn.

Behoud Cape haas

De Cape haas Komt for many in Beschermde Gebieden, en Wordt also Beschermd deur de nat in Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Bahrein (1). Hoewel Het at this moment dat Niet met uitsterven bedreigd Wordt beschouwd, are gecompliceerde taxonomie betekent DAT Een Dringende Taxonomische Herziening van de Soort is Nodig voordat duidelijke prioriteiten Behoud Kan Worden vastgesteld. Sommige Vormen van ondersoorten Kan Unieke Bevolking, of zelfs Aparte Soort Vormen, en daarom is het van vitaal Het Belang DAT this naar behoren are geïdentificeerd en beoordeeld voordat de Juiste Behoud actie, Indien Nodig, Kan Worden genomen (1) (5).

Meer te Weten Komen

Voor meer informatie via de Kaap haas, en meer dan andere haasachtige Soorten informatie, zie:

  • IUCN / SSC Lagomorph Specialist Group:
    http://www.ualberta.ca/

dhik / LSG / INDEX.HTM

  • Wereld Lagomorph Society:
    http://www.worldlagomorphsociety.org/
  • Chapman, J.A. en Flux, J.E.C. (1990) Konijnen, hazen en Pikas: Status Survey and Conservation Actieplan. IUCN / SSC Lagomorph Specialist Group, IUCN, Gland. Verkrijgbaar bij:
    http://data.iucn.org/dbtw-wpd/edocs/1990-010.pdf
  • Authenticatie

    Geauthenticeerd (28/07/10) deur Dr Andrew Smith, Voorzitter van IUCN / SSC Lagomorph Specialist Group, Arizona State University.
    http://sols.asu.edu/people/faculty/asmith.php

    Woordenlijst

    Blindedarm Een grote zak DAT afvalmateriaal ontvangt van de dunne darm en markeert Het begin van de dikke darm. De Meeste herbivoren Hebben Een Relatief grote blindedarm, sterven Een groot toevoegen aantal Bacteriën sterven Helpen bij de afbraak van Plantaardig Materiaal including cellulose. Draagtijd De staat van zwanger; de periode Vanaf de conceptie tot de geboorte. Ondersoorten Een populatie gewoonlijk Beperkt tot Een geografisch Gebied DAT verschilt van andere populaties van dezelfde Soort, Maar Niet in die mate Worden aangemerkt als afzonderlijke soorten. Taxonomie De wetenschap Van het classificeren van Organismen, dieren sterven Gemeenschappelijke Kenmerken Delen en Wordt gedacht DAT ZE Een Gemeenschappelijke voorouder Hebben Samen groeperen.

    referenties

    1. IUCN Rode Lijst (augustus 2009)
      http://www.iucnredlist.org/
    2. Kingdon, J. (1997) De Kingdon Field Guide to zoogdieren Afrikaanse. Academic Press, London.
    3. Kingdon, J. (1984) Oost-Afrikaanse Zoogdieren: Een Atlas van de evolutie in Afrika. Deel 2, Deel B: hazen en knaagdieren. University of Chicago Press, Chicago.
    4. Alden, P.C. Estes, R. D. Schlitter, D. en McBride, B. (1996) Collins Guide to African Wildlife. HarperCollins Publishers, Londen.
    5. Chapman, J.A. en Flux, J.E.C. (1990) konijnen, hazen en Pikas: Status Survey and Conservation Actieplan. IUCN / SSC Lagomorph Specialist Group, IUCN, Gland. Verkrijgbaar bij:
      http://data.iucn.org/dbtw-wpd/edocs/1990-010.pdf
    6. Nowak, R.M. (1991) Walker’s Zoogdieren van de Wereld. De Johns Hopkins University Press, Baltimore en Londen.
    7. Macdonald, D.W. (2006) De encyclopedie van Zoogdieren. Oxford University Press, Oxford.
    8. Hellyer, P. en Aspinall, S. (2005) The Emirates: A Natural History. Trident Press Limited, Londen.
    9. Kamler, J. F. (2007) Oor knipperen gedrag van cape hazen (Lepus capensis) in Zuid-Afrika. African Journal of Ecology. 46. 443-444.
    10. Kronfeld, N. en Shkolnik, A. (1996), aanpassing aan het leven in de woestijn in de bruine haas (Lepus capensis). Journal of Mammalogie. 77. 171-178.
    11. Drew, C. (2000) De verdeling van de Kaapse haas, Lepus capensis. in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Dierkunde in Het Midden-Oosten. 20. 15-20.

    Cape haas, zijaanzicht

    www.arkive.org

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    vijftien + acht =