Het brengen van een auto-accu Back from the Dead A Ch00ftech Halloween Tale

Het brengen van een auto-accu Back from the Dead A Ch00ftech Halloween Tale de spanningHet brengen van een auto-accu Back from the Dead: A Ch00ftech Halloween Tale

Gisteren, sprong ik in mijn auto om een ​​rit naar Goodwill voor een aantal Halloween kostuum onderdelen te nemen toen ik merkte dat de accu van mijn auto was dood. Erg, erg dood.

Achtergrond

Ik weet echt niet vaak rijden dat. In feite, heb ik niet echt beseffen hoe weinig ik mijn auto te rijden, totdat ik probeerde om het te beginnen gisteren. Blijkt, heb ik niet zat in de bestuurdersstoel sinds voordat ik vertrok voor China. Een week voor in feite. Ik ben komen op twee maanden van niet-rijden. Bovenop dat, had ik blijkbaar verliet de cabine licht op de hele tijd, dus het is niet echt een verrassing dat de batterij het niet maken.


De slimme ding om te doen in dit soort situaties is om iemand om u te helpen jump-start uw auto, maar er zijn weinig andere mensen in mijn garage, en dat is te saai toch. Uiteindelijk heb ik de batterij te verwijderen uit de auto en het opladen van het op mijn eigen.

Helaas, ik was niet echt anticiperen op dit project te veranderen in een blog post, zodat ik niet te veel foto’s of andere documentatie. Dit is een zeer veel tekst bericht.

ontkenning

Auto batterijen kunnen blussen metrische onzin belasting van stroom. We praten alsof 60-70 Ampère gemakkelijk. Deze hoeveelheid energie kan zeer gevaarlijk zijn als het niet goed behandeld. Ik hoop dat u een ding of twee leren van deze post, maar ik heb geen voorstander van dat iemand proberen wat ik probeerde in deze post. Als je voelt je beter, het volgen van deze gids zal alleen repareren van je batterij genoeg om u te rijden naar Pep Boys, zodat u uw permanent beschadigd accu van de auto kunnen recyclen en te vervangen door een nieuwe. Het is waarschijnlijk niet uw tijd om mijn stappen te volgen waard.

Zo waar. Toen ik ging naar buiten om mijn auto te starten, het was dood. ik bedoel DOOD. Ik kan net zo goed de accu losgekoppeld hebben gehad. Pakte mijn voltmeter, ik gemeten 0.16V over de klemmen. Dit is een vrij slecht teken. Ongeacht de chemie, zodra de meeste batterijen volledig ontladen zijn, worden ze permanent beschadigd.

Ik onmiddellijk verwijderd van de batterij en bracht het naar mijn appartement.

Dead Rising

Zonder te doen veel onderzoek voor de hand, wist ik dat ik zou moeten heel wat van de huidige dumpen in de accu om het terug tot leven te brengen. Ik wist van mijn werk met Li-ion-cellen (en zowat elke vorm van elektrische energie-opslag-technologie), dat deze batterij zou zuigen veel stroom aan het begin en neem vervolgens steeds minder totdat deze volledig is opgeladen.

U kunt de meeste batterijen modelleren als spanningsbron in serie met een interne weerstand. Auto batterijen hebben een zeer lage interne weerstand, en het dumpen 12V over dit was gebonden aan zeer hoge stromen te bereiken.

Idealiter zou ik de batterij in een soort constante stroom oplader die een 2 of 4 Amp lading zou behouden hebben gestoken, maar ik was niet van plan om $ 40 te besteden aan een instrument dat ik alleen zou gaan om een ​​te gebruiken vooral gezien het feit dat ik ben een elektrisch ingenieur.

In plaats daarvan, ik pakte de next best thing:

Dit is het circuit Ik gebruikte om mijn ruitenwissers controleren voor mijn-beat bijhouden ruitenwisser project. Hoewel ik weet niet precies hoeveel ampère stroom kan leveren, ik geklokt het op 11.2, en het leek prima te doen:

Waar Ik stak mijn bureau op het vuur met behulp van de leiding uit een nummer 2 potlood.

Deze voeding is een simpele push-pull driver die kan worden gebruikt om een ​​buck converter of een elektrische motoraandrijving.

Ik ben gewoon te beseffen als ik dit schrijf dat een push-pull-driver is een uiterst slechte zaak op een accu van de auto te gebruiken, omdat wanneer de bestuurder gaat in "Trekken" mode, het kortsluiten van de batterij met aarde. Dat zou kunnen verklaren waarom mijn printplaat werd er behoorlijk warm in het proces. Het is mogelijk dat de parasitaire capaciteit van de accu geholpen te strijken de spanning rimpel en zorgen voor mij met fatsoenlijke DC. Ik heb geen metingen van de rimpelspanning te nemen, dus ik weet niet zeker.

By the way, heb je lees mijn disclaimer hierboven?

Ik gebruikte de 12V rail van een 200W ATX voeding aan de ruitenwisser bestuurder de macht. De 12V rail is geschikt voor 17A DC stroom, dus het is meer dan genoeg om een ​​batterij op te laden onder gecontroleerde omstandigheden.

Mijn appartement wordt een beetje rommelig in het weekend.

Met de wisser driver aangesloten, begon ik langzaam opvoeren van de spanning:

Ik was niet zozeer bezorgd over de spanning als ik de huidige. Mijn doel hier was de stroom in te gaan op de accu onder een veilige drempel te houden. Ik willekeurig koos 4A en begon de wisser bestuurder hoger opdagen.

Ik kon het niet helpen, maar merkt dat de hogere stroom kwam met een hogere spanning. Ik redeneerde dat er meer stroom in de accu vergroot de spanningsval over de interne weerstand. Omdat de huidige stroomde in de spanningsbron van de batterij, wordt deze spanningsval toegevoegd aan de spanningsbron om de spanning die ik gelezen produceren.

Het verlaten van deze opstelling alleen voor een tijdje, merkte ik dat (zoals verwacht) de spanning over de aansluitingen steeg als de stroom door de batterij zonk. Uiteindelijk was ik bij de maximale duty cycle van de ruitenwisser motor, dus ik liet het voor een paar uur.

Mijn redenering op dit moment was dat ik wist dat de auto batterijen hebben een nominale spanning ergens rond 12V, dus bij 10.52V, kreeg ik in de buurt:

Ongeduldig, heb ik besloten om te proberen om de auto te starten.

Redead

Ik sleepte de accu van de auto terug naar de parkeergarage en geïnstalleerd in mijn auto. Ik was underwhelmed met de resultaten. Naast de auto niet starten, de batterij spanning gedaald tot ongeveer 1,5 V zodra ik had aangesloten. Het leek alsof de batterij kan niet eens de macht van de aan boord van elektronica.

Teleurgesteld, bracht ik de batterij naar boven en nam een ​​aantal metingen. Ik merkte dat toen ik naderde 11V met de lader is aangesloten, de eigenlijke open circuit spanning van de batterij was iets rond 9V. Het viel nog lager natuurlijk met een lading.

Redenering dat ik was al werkzaam bij het maximale vermogen van de wisser bestuurder en de huidige was nog steeds onder mijn "veilig" drempel, verwijderde ik de ruitenwisser bestuurder en de accu naar de ATX voeding direct verbonden.

De spanning bleef beklimmen en de stroom bleef zinken. Ik dacht dat uiteindelijk de huidige zou dalen tot nul op welk punt de spanningsval over de interne weerstand van de batterij zou ook nul, en de batterij spanning zou stabiel zijn bij 12V.

Dit leek alles wat ik had tot op dit punt zien te bevestigen. Hoe hoger de laadstroom, hoe hoger de batterijspanning, en de "rust uit" of open circuit spanning van de accu was veel lager dan het laadniveau. Het leek erop dat de laadstroom gedaald, de spanning benaderde de rest niveau. Dit viel in lijn met mijn theorie dat de huidige zou bereiken nul en de spanning zou 12V bereiken na genoeg tijd was verstreken.

Ook rond 9V van rust spanning, mijn batterij was ruim onder 10% van de capaciteit. Dit verklaart waarom het niet veel van iets deed toen ik probeerde om het voor te gebruiken.

De reddit draad wees er ook op dat de batterij vrij veel werd afgespoten op dit punt. Er zijn een aantal van lood-zuur batterijen die een diepe ontlading kan verwerken, zoals die worden gebruikt in elektrische golfkarretjes of vissen trawlers. Dit zijn de zogenaamde "deep-cycle" batterijen. Auto-accu’s zijn niet deep-cycle accu’s, en veel van de chemische reacties plaatsvinden wanneer zij ontlading die ze permanent beschadigen voeren.

Ik kreeg de indruk van de draad die ik zou in staat zijn om de batterij terug te lang genoeg mee om te rijden naar de winkel om een ​​nieuwe te kopen, maar zou er geen redden van deze batterij. Dus we hebben het minder Beetlejuice opstanding en meer A.I.

Naarmate de tijd vorderde, merkte ik dat mijn huidige gedaald tot 600mA, maar de rest spanning was nog onder 11V. Als ik was van plan om deze batterij opladen in een redelijke hoeveelheid tijd, was ik van plan om een ​​hogere spanning rail nodig. De meeste acculaders (zoals een dynamo) gebruik maken van een 14-15V rail. Waar was ik van plan om een ​​van die te krijgen?

Ondood

Ik schuurde mijn appartement voor een 15V DC voeding, maar kwam te kort. Toen begon ik op zoek naar een lager voltage geïsoleerde DC-voedingen die ik zou kunnen draaien in serie met mijn 12V ATX ​​rail.

Ik kwam met een 9V transformator die ik uit een DC muur wrat had gescheurd. Ik had eerder geprobeerd om deze transformator te zetten in een EL-draad transformator door het verwijderen van de beurt van de secundaire wikkeling en het gebruik van de secundaire als de primaire. Het. werkte niet. Je zou ook herkennen van het gebruik ervan in mijn 60 Hz bericht.

Met een aantal van de windingen verwijderd, belandde ik met een 3V AC transformator. Ik gebruikte dat samen met een paar diodes ingericht als een full-brug gelijkrichter om dit te creëren:

Sta mij toe om u te herinneren van die disclaimer.

Ik heb ook een grote condensator parallel met de output te helpen strijken een beetje. Wat grappig is dat dit was eigenlijk de condensator die ik uit de muur-wrat om mee te beginnen had gescheurd.

Omdat de secundaire wikkeling van deze transformator geenszins gebonden aan reden zou fungeren als drijvend spanningsbron en in serie worden toegevoegd aan mijn 12V rail. Dit maakte al snel de stroom in de lucht batterij raket tot 1.6A van 600 mA.

Mijn kleine 3V transformator was nooit bedoeld voor dit soort belasting, zodat de magnetische kern snel verzadigd, en de output zakte neer op .5V of zo. De kern van de verzadiging, samen met wat ik kan nemen was veel stroom op beide windingen van de transformator veroorzaakte dat het opwarmen nogal een beetje. Het werd nooit warm genoeg om gevaarlijk te zijn, maar alleen maar om veilig te zijn, voegde ik een aantal actieve koeling:

Hoe dan ook, dit betekende dat mijn batterij is opgeladen op een snelle 1,5A of zo. Ik laat hem op te laden in de nacht en sliep ernaast dus ik kon er zijn om wakker te schreeuwen toen het in brand mijn appartement (ook, met slechts één kamer, ik slaap naast eigenlijk alles in mijn appartement).

Toen ik wakker werd, nam ik een meting:

En als de voedingsbron is verwijderd:

Dus met een rust spanning van 11,8, was ik te registreren ongeveer 20% van de capaciteit van de batterij grafiek. Ik dacht dat dit was goed genoeg en stopte het opladen. Ongeacht, was ik niet het punt te vertrekken deze zaak aangesloten, terwijl ik aan het werk was.

Een Short Lease op Life

Ik heb de batterij naar de auto en keek naar de cabine licht komen onmiddellijk op (dit is toen ik ontdekte hoe de batterij gestorven). Meten van de spanning op de aansluitklemmen, ik 11.6V.

Misschien een beetje anti-clamactically, de batterij werkte als een charme en startte mijn auto direct bij de eerste poging:

Na het laten van de auto stationair draaien gedurende 10 minuten of zo, ik reed meteen naar Pep Boys en kreeg een vervangende batterij. Het liep me $ 100.

Conclusie

Dus ja, dat was nogal een beetje van het werk in een batterij die ik belandde recycling te zetten, maar ik heb mezelf redden de $ 40 zou kosten voor een acculader die ik een enkele keer zou hebben gebruikt hebben.

Ik heb ook geleerd nogal een beetje over loodaccu chemie en opladen profielen, en ik hoop u ook deed.

35 gedachten over “ Het brengen van een auto-accu Back from the Dead: A Ch00ftech Halloween Tale ”

Andersom batterijen als dit niet de verbinding (loodsulfaat) op de platen schilfert en vestigt in kamers aan de onderkant van de batterij. Wanneer deze kamers vol zijn de verbinding shorts uit de platen en dat het voorbij is. Een kenmerk van de deep-cycle batterijen is dieper kamers om meer onzin te houden. Er zijn andere differencing met de diepe cycle batterijen, maar dit is een grote. Het belangrijkste probleem met het verlies van de verbinding wordt verminderd vermogen dat normaal is OK.

Check out de Wikipedia-pagina over lood-zuur batterijen, het heeft heel veel nuttige details.

Er is een nieuwe manier genaamd EZbattery (www.EZbattery.info) tot bijna elk type van de oude batterij weer tot leven te brengen dus het is gewoon weer als nieuw. Deze methode werkt met bijna elk type van batterij die er zijn. en het is eenvoudig en snel. In het geval dat je je afvraagt, zult u in staat om de auto, telefoon en laptop-batterijen terug te brengen tot leven met deze. Het werkt zelfs met zonne / off-grid, marine, golfkar, en heftruck accu’s. Plus, veel meer!

Een zeer creatieve oplossing, Ik heb ook geconstateerd dat PC voedingen zijn zeer goede hoge stroom bronnen.

Gezien je niet je auto die vaak, een batterij onderhouder moet van jou te beschermen tegen een volledige ontlading te gebruiken. Tuurlijk, ze kosten ongeveer net zo veel als een lader, maar kan worden aangesloten op de 12V in-dash socket en zal drijven of lading automatisch als dat nodig is. Ik heb er zelf een en het doet een goede baan.
http://www.amazon.com/Black-Decker-BM2B-Automatic-Maintainer/dp/B000AMOEPA

Zeer mooie write-up en grote methodologie! Dus, met een beetje zorg en aandacht, ik kon in theorie op te laden mijn 115 Ah sla met een atx voeding?

ch00ftech.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =